Siirry sisältöön

Osaamisraketti-valmennuskuvio

Valmennuksen sisältö

Valmennus koostuu Bootcampeista, Verkkotreeneistä ja Kehitysmoottorista, joiden avulla kehitystoimintaa toteutetaan. Osallistujat voivat valita ohjelmasta itselleen sopivimmat osat kohdista 1 – 4 (kts valmennuksen esite).

Valmennus järjestetään yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun ja Yrityssalon kanssa. Valmennus toteutetaan Turun AMK:n ja Yrityssalon tiloissa sekä verkossa. Valmennus on osallistujille maksuton. Valmennus on de minimis -tuen alaista.

Valmennusohjelma ja aikataulu

Valmennuksen ensimmäinen toteutus tapahtuu lukuvuoden 2024 – 2025 aikana.

Valmennuksen Kick off

Valmennuksen Kick-off tilaisuus on maanantaina 2.9. klo 16–19 Turun ammattikorkeakoululla, EduCity, Joukahaisenkatu 3, EDU 1002 (1. kerros).

Voit tulla suoraan tilaan tai ICT-Cityn pääovelle, jossa olemme vastassa 15.15-15.30

ICT-City – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)

Osallistuminen Osaamisraketin Kick-off tilaisuuteen on välttämätöntä, koska tilaisuudessa saa paljon tärkeää tietoa valmennusohjelmasta. Tilaisuudessa sovitaan kunkin osallistujayrityksen sparrausvuorot ja verkostoidutaan toisten yritysten kanssa.

Ohjelma:

15.30 Kahvit ja sähköiset aloitusdokumentit

16.00 Tervetuloa ja esittäytyminen

16.30 Mitä yritykset ovat tehneet tekoälyn avulla? asiantuntijoina Kai Schleutker ja Lasse Lehtonen, Turun ammattikorkeakoulu

17.00 Yritysten tarpeiden kartoitus ja yritysten lyhyt esittäytyminen

Tauko

17.45 Keskustelujen yhteenveto

18.00 Osaamisraketti-valmennuksen esittely ja sähköisten työkalujen esittely

18.15 Yrityksen omat tavoitteet valmennuksessa

18.30 Oppimissopimus, Bootcampien, Verkkotreenien ja Kehitysmoottorien aikataulut, sisällöt ja ilmoittautumiset, IP-asiat.

Bootcamp-esitysvuoron varaus täältä

19.00 Tilaisuus päättyy

Nähdään valmennuksessa!

*****************************************

Tilaisuuden materiaalit:

Tiedoksi verkkotreeneistä: Hankkeeseen ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua verkkotreeneihin, saat liittymislinkin treeniin hyvissä ajoin ennen treeniä. Voit kuitenkin kutsua ystäväsi tai työkaverisi mukaan verkkotreeniin, jolloin lähetämme liittymislinkin myös hänelle. Ilmoittautuminen tällä lomakkeella: https://link.webropol.com/s/verkkotreeniilmoittautuminen

 

Verkkotreenissä ohjataan osallistujia oppimissopimuksen tekemiseen. Heitä opastetaan nykytilan analysoinnissa sekä tavoitteiden suunnittelussa sekä annetaan vinkkejä tavoitteiden saavuttamisen keinoista.

Liittymislinkki verkkotreeniin: Liity tästä

Tekoälystä apua liiketoimintaan.

Koulutus tarjoaa lähtökohdat kielimallien tehokkaaseen käyttöön.

• Tekoälyn mahdollisuudet ja haasteet: kuvien ja tekstin luonti
• Luovaa ideointia ja liiketoiminnan kehittämistä tekoälyllä
• Markkinointiin ja mainontaan helpotusta tekoälyllä

Asiantuntijoina Kai Schleutker ja Lasse Lehtonen

Koulutusmateriaali:  Ai koulutus osaamisraketti

Osaamisraketti-valmennuksen ensimmäinen Bootcamp järjestetään Turun ammattikorkeakoulussa, Joukahaisenkatu 3, EDU 1002 (1. kerros). Tulemme ICT-cityn pääoville (Joukahaisenkatu 7) vastaan klo 13.45.

Jokaisessa Bootcampissa käsitellään maksimissaan kahdeksan yrittäjän haasteita ja lisäksi siihen osallistuvat hankkeen muut osallistujat sparraajina. Syntyy yhteisöllistä oppimista ja verkostoitumista. Jokainen yrittäjä osallistuu esittäjänä Bootcampiin yhden kerran ja aikataulunsa mukaan muille kerrolle sparraajana. Bootcampeissa esiintyvät yritykset näkyvät taulukossa.

Kukin yritys valmistelee Bootcamppia varten 10 min. esitys yrityksen haasteista ja kehittämistarpeista. Mahdollinen aineisto lähetetään (diat ym.) Sarille sari.asteljoki@turkuamk.fi hyvissä ajoin ennen bootcampiä (Sarin ohjeen mukan).
Esitysten avulla osallistujat voivat todentaa kehittämistarpeitaan ja haasteitaan ja tuoda esille oppimissopimuksessa esille tuomiaan näkökulmia.

Bootcamp-tapahtuman sisältö:
Osallistujat jaetaan kahteen ryhmään. Kummassakin ryhmässä on neljä esittäjää, muita yrittäjiä, AMK:n asiantuntijoita ja mahdollisesti Yrityskummeja. Jokainen osallistuja esittelee yrityksensä haasteita ja kehittämistarpeita (10 min.). Tämän jälkeen ryhmä sparraa monipuolisesti esittäjää ja sparrauksen tuloksena esittäjä saa yhteenvedon kehittämistoimien käytäntöön viemistä varten.

Kokonaisuudessaan jokaista yritystä sparrataan noin 45 min. Myös sparraajana voi saada hyviä ideoita omaan yritykseen, koska monella yrittäjällä voi olla samansuuntaisia kehitystarpeita.

Esityksessäsi voi kertoa yrityksestäsi haluamaasi tietoa asiakkaista, toimintatavoista, liiketoimintamallista, markkinoinnista jne. Kehittämistarpeita ja haasteita voi miettiä seuraavien kysymysten avulla:
Mikä haaste/ongelma halutaan ratkaista ja kääntää mahdollisuudeksi?
Mikä on olennaista ja tärkeää?
Mitä halutaan tehdä ja saavuttaa?
Mistä lähdetään liikkeelle? Mitkä ovat faktat, mitä asiasta jo tiedetään ja mitä pitää ottaa huomioon?

Kokonaisuudessaan Bootcamp on tapahtuma, johon ennakkovalmistautumisen, osallistujan oman aktiivisen panoksen, oppimissopimusten ja tapahtuman asiantuntijoiden, sparrauksen ja dialogin perusteella saadaan analyysi omasta toiminnasta ja kehittämistarpeista sekä luodaan lähtötilan tarpeet kartoittava suunnitelma/työkalu käytännön kehittämistoimia varten.

Yrityksen talouden suunnittelu -iltapäivässä  osallistujat saavat perustiedot sekä sähköiset työkalut käytännölliseen talouden suunnitteluun. Talouden suunnittelu on yksi yrittäjän tärkeimmistä tehtävistä! Se auttaa varmistamaan, että liiketoiminta pysyy kestävällä pohjalla ja kasvaa suunnitellusti.

Iltapäivän ohjelmaan sisältyy asiantuntijapuheenvuoroja, konkreettisia esimerkkejä ja  vinkkejä sekä verkostoitumista. Ilmoittaudu mukaan päivittämään tietojasi, oppimaan uusia tapoja ja ota heti uudet työkalut suunnitteluun mukaan.

 

Verkkotreenin ohjelma 1.10 klo 13-16 – liittymislinkki tilaisuuteen

  • Klo 13.00 Tervetuloa ja alustus iltapäivän aiheeseen | Jussi Jokiniemi, Yrityssalo 
  • Yrityksen talouden suunnittelu kaiken A ja O | Riikka Laakio, toimitusjohtaja, Taloushallinnon Ratkaisutoimisto Oikia
    • Miten laatia realistinen budjetointi
    • Kassavirran seuranta ja ennakoiva kassavirtalaskelma
    • Kirjanpidon järjestäminen
    • Verosuunnittelu
    • Hinnoittelu
  • Sähköisten työkalujen esittely | Jussi Jokiniemi, Yrityssalo 
  • Miten valmistautua pankin rahoitusneuvotteluhin | Lauri Kaivonen, myyntijohtaja, OP Lounaismaa
    • Valmistautuminen ja ammattimainen lähestyminen ovat avain onnistuneisiin pankkineuvotteluihin. Mitä asiakirjoja tarvitaan, miten järjestellä vakuudet ja takaukset ja mitä muuta tulisi huomioida
  • Avoin keskustelu ja yhteenveto iltapäivän puheenvuoroista
  • Klo 16.00 Tilaisuus päättyy

 

Iltapäivän järjestelyistä vastaa Jussi Jokiniemi, Yrityssalo

Riikka Laakion  esitys talouden suunnittelusta

OP:n Lauri Kaivosen esitys rahoitusneuvotteluihin valmistautumisesta

 

Bootcamppiin 8.10. klo 14 – 18,

Paikka: Turun ammattikorkeakoulu, Joukahaisenkatu 3, EDU 1002 (1. kerros). ICT-City – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)  (ks. kuva saapumisohjeesta alla)

Jokaisessa Bootcampissa käsitellään maksimissaan kahdeksan yrittäjän haasteita ja lisäksi siihen osallistuvat hankkeen muut osallistujat sparraajina. Syntyy yhteisöllistä oppimista ja verkostoitumista. Jokainen yrittäjä osallistuu esittäjänä Bootcampiin yhden kerran ja aikataulunsa mukaan muille kerrolle sparraajana. Tulisitko sparraamaan? Sinun ei tarvitse ilmoittutua etukäteen. Muina sparraajina Turun ammattikorkeakoulu asiantuntijat ja Yrityskummit. Bootcampeissa esiintyvät yritykset näkyvät taulukossa.

8.10 kerralle ovat ilmoittautuneet:

  • Ductorcon, Etusivu – Anja Saine
  • Karl Forsström Ab, Etusivu – Karl Forsström AB (karlforsstrom.fi)
  • Workers Hostel
  • Universal Play Oy Ltd. Koulutusta palvelevaa toimintaa
  • Tmi Mossipoika, valokuvaus
  • Tmi Jetro Luhtaa, Jetro Luhtaa – Valokuvaaja – Luontokuvia luodoilta tuntureille
  • SenTex Oy, Seniorkauppa – Seniorkauppa
  • Sportbalance Oy, Sportbalance Turku

Kokonaisuudessaan Bootcamp on tapahtuma, johon ennakkovalmistautumisen, osallistujan oman aktiivisen panoksen, oppimissopimusten ja tapahtuman asiantuntijoiden, sparrauksen ja dialogin perusteella saadaan analyysi omasta toiminnasta ja kehittämistarpeista sekä luodaan lähtötilan tarpeet kartoittava suunnitelma/työkalu käytännön kehittämistoimia varten.

Tilaisuudessa on pientä tarjottavaa.

Saapumisohje Eduun

Tervetuloa mukaan Osaamisraketti-hankkeen

Verkkotreeniin 21.10 klo 13 -16 , aihe: Markkinoinnin ja myynnin valmennus. Myynnin kehittäminen yrityksen kilpailuvaltiksi. Liittymislinkki: Click here to join the meeting

Tässä verkkotreenissä opit markkinoinnin ja myynnin ajankohtaisia työkaluja ja menetelmiä. Uusilla menetelmillä tehostat markkinointi- ja myyntiprosessiasi.

Asiantuntijoina toimivat Kai Schleutker, Lasse Lehtonen ja Timo Holopainen Turun ammattikorkeakoulusta.

Ennakkotehtävä: Pohdi ennen verkkotreeniä yrityksesi tavoitteita markkinoinnissa ja myynnissä ja mieti, mitkä ovat yrityksesi tärkeimmät kohderyhmät, joille kohdistat viestisi.

Jälkitehtävä: Välittömästi treenin jälkeen ota käyttöön oppimasi työkalut. Tekemällä kokeiluja huomaat, miten markkinointi puree.

Voit pyytää myös yrittäjäkollegaasi tai työkaveriasi mukaan päivittämään tietojasi, oppimaan uusia tapoja ja ota heti uudet työkalut suunnitteluun mukaan,  ilmoittautumislinkki.

Lämpimästi tervetuloa!

Esitetyt materiaalit:

 

Sisällön luomisella kilpailuetua, Osaamisraketti 21.10.24 Kai

Verkkotreeni_tervetuloa ja palautelinkki

Tervetuloa Bootcamppiin 31.10. klo 14 – 18,

Tapaamme tällä kerralla kahdessa paikassa eli Salossa ja Turussa seuraavasti:

Salo Salo IoT Campus – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)

Paikka: Turun ammattikorkeakoulu Salon kampus, Joensuunkatu 7, Afrodite (tila 2139)

(saapumisohje löytyy täältä, tavataan pääsisänkäynnillä)

  • LuontoRiihi, Jaana Petäjoki
  • Salon Rosmariini Oy, Teija Ståhlberg
  • Elämäntaika Oy, Eija Hämeenoja
  • KSBM Management Oy, Laura Laakso

Turku  ICT-City – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)

Paikka: Turun ammattikorkeakoulu, Joukahaisenkatu 3, EDU 2001 (2. kerros), (ks. kuva saapumisohjeesta alla)

Saapumisohje Eduun

  • Auran Aarteet Oy, Heidi Ahlgren
  • Tele-Expert Oy, Kari Hänninen
  • Lintikki Oy, Minna Keitilä
  • Peopplo, Nina Kaarilahti-Vahtera

Jokaisessa Bootcampissa käsitellään maksimissaan kahdeksan yrittäjän haasteita ja lisäksi siihen osallistuvat hankkeen muut osallistujat sparraajina. Syntyy yhteisöllistä oppimista ja verkostoitumista.

Jokainen yrittäjä osallistuu esittäjänä Bootcampiin yhden kerran ja aikataulunsa mukaan muille kerrolle sparraajana. Tulisitko sparraamaan Saloon tai Turkuun? Sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Muina sparraajina toimivat Turun ammattikorkeakoulun ja Yrityssalon asiantuntijat sekä Yrityskummit. Bootcampvaraukset näkyvät taulukossa. Ota yhteyttä sari.asteljoki@turkuamk.fi mikäli sinulla ei ole vielä varausta.

Kokonaisuudessaan Bootcamp on tapahtuma, johon ennakkovalmistautumisen, osallistujan oman aktiivisen panoksen, oppimissopimusten ja tapahtuman asiantuntijoiden, sparrauksen ja dialogin perusteella saadaan analyysi omasta toiminnasta ja kehittämistarpeista sekä luodaan lähtötilan tarpeet kartoittava suunnitelma/työkalu käytännön kehittämistoimia varten.

Tilaisuudessa on pientä tarjottavaa.

Kehitysmoottori 1

Bootcampeissa ja verkkotreeneissä kehitetyn roadmapin jatkokehittely ja kokeilut.

Kehitysmoottori valmennusohjelma 11/2024

Valmennus on suunniteltu jo toiminnassa olevien yritysten edustajille (yrittäjille tai yritysten avainhenkilöille) silloin, kun yrityksellä on tarve uudistaa nykyisiä toimintapoja, halu kasvaa sekä into pysyä perässä muuttuvassa markkinaympäristössä. Osallistujalla täytyy olla myös vahva tahtotila päivittää omaa osaamistaan ja valjastaa uudet työkalut avuksi omaan arkeen. Jos tunnistat itsesi tästä, tämä valmennus on juuri Sinulle!

Lupauksemme osallistujille:

Kun annat aikaasi, sitoudut ja osallistut aktiivisesti, oivallat ja opit, miten voit pysyä kilpailukykyisenä jatkossa. Valmennuksen aikana laadit itsellesi selkeän roadmapin, joka ohjaa yrityksesi kasvuun ja kehitykseen. Marraskuun lopulla sinun on aika kääriä hihat ja alkaa toimeen!

Koska, missä, kenen kanssa:

Valmennuskerrat toteutetaan marraskuun tiistaisin klo 15-19 livenä. Vierailevina asiantuntijoina on Stara Consulting Groupin pitkän linjan ammattilaiset  sekä Yrityssalon asiantuntijat sparraamassa. Puheenvuorot ja keskustelut käydään sekä suomeksi että englanniksi.

Stara Consulting kasvot

Note:

Valmennuskerrat eivät koostu vain asiantuntijoiden kalvosulkeisista ja niistä ei tehdä tallenteita. Valmennuksen ytimessä on jakaminen: kun jaat omia kokemuksia ja oppeja, saat vastineeksi arvokkaita näkemyksiä ja uusia oivalluksia kollegoilta. Yhteinen sparraus auttaa löytämään parhaat ratkaisut tuorein näkökulmin.

Ilmoittautuminen kaikkiin neljään valmennuskertaan täältä

Lisätiedot: Jussi Jokiniemi | jussi.jokiniemi@yrityssalo.fi
Tilaisuus on osa Osaamisraketti -projektin toimenpiteitä. Tutustu tarkemmin täällä projektin muihin toimenpiteisiin.
Toimenpiteitä rahoittaa osin Euroopan Unioni. Lue lisää projektistamme täältä

5.11.2024 klo 15-19 Uudet markkinat ja kohderyhmät: Liiketoimintakonsepti | @Turku AMK, ICT-City, Joukahaisenkatu 3, Turku. KH: Moriaberg EDU 1002

Ensimmäisessä osiossa keskitytään uusien markkinoiden ja kohderyhmien tunnistamiseen sekä liiketoimintakonseptin kehittämiseen. Visioidaan tulevaisuutta – ”’Mikä voi olla meille mahdollista?” Pohditaan yhdessä asiakkaan arvostuksia, markkinoiden ymmärtämistä, ansaintaketjua sekä haastetaan avoimella mielellä nykykäsitystä omasta liiketoimintakonseptista.

12.11.2024 klo 15-19 Myynti ja markkinointi digitaalisessa ajassa | @Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, SaloSisään pääovesta, josta opastus
Toisessa osiossa käsitellään myynnin ja markkinoinnin nykyaikaisia digitaalisia keinoja.
Ymmärretään kehitystarve – ”Mitä tarvitsemme päästäksemme visioomme”. Tiedostetaan digitaalisen markkinoinnin jatkuva muutos, jalostetaan ajatuksia yrityksen myynnin ja markkinoinnin kehittämisestä, visioidaan tulevaisuuden markkinoinnin mahdollisuuksia ja myynnin skaalautumista sekä paikkariippumattomuutta.

Kehitysmoottori Summary Week 1 and 2 Patrik esitykset

19.11.2024 klo 15-19 Vastuullisuus, kestävä kehitys ja vihreä siirtymä | @Turku AMK, ICT-City, Joukahaisenkatu 3, Turku. KH: Moriaberg EDU 1002
Kolmannessa osiossa keskitytään vastuullisuuteen, kestävään kehitykseen ja vihreään siirtymään, jotka ovat keskeisiä tekijöitä tulevaisuuden liiketoiminnassa.
Tunnistetaan  lähtötilanne – ”Mitkä ovat vahvuutemme, kykymme ja resurssimme?” Kartoitetaan omat vastuullisuuteen liittyvät arvostukset, jotka ovat kestävän liiketoiminnan perustana. Pohditaan sekä yritysten sisällä hyödynnettävää kestävyysajattelua sekä avataan ajatuksia myös uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin, joita kestävän kehityksen tarve luo yrityksille.

26.11.2024 klo 15-19 Teknologia ja datan hyödyntäminen | @Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Neljäs ja viimeinen osio syventyy teknologian ja datan hyödyntämiseen liiketoiminnassa.
Muodostetaan kehityksen reitti (vrt. roadmap) – ‘Miten vaiheistamme kehitysmatkamme?”
Ymmärretään yhdessä tiedon hyödyntämisen merkitys liiketoiminnan jatkuvan kehittämisen ja uudistamisen näkökulmasta. Perehdytään erityisesti tekoälyn ja muoden teknologioiden tuomiin mahdollisuuksiin

Kevään 2025 valmennukset

Kehitysmoottori

Kehitysmoottori 2, viikot 12 – 16. Bootcampeissa ja verkkotreeneissä kehitetyn roadmapin jatkokehittely ja
kokeilut.

valmennusohjelma jatkuu

Sisältö muovautuu kussakin Bootcampissa osallistujien esittämien teemojen, kehitysideoiden ja haasteiden mukaan